Originele Pokémon kaarten kopen? www.pokemonkaarten.nl de nummer 1 in Pokémon kaarten
Menu

Pokemon kaarten GX

Pokemon kaarten GX

We krijgen vaak de vraag van klanten wat er nieuw is aan de GX kaarten.
Om de laatste verandering in het Pokémon landschap nog eens door te nemen, leggen we hieronder de laatste veranderingen uit.

Sinds de lancering van Pokémon Sun & Moon-serie op 3 februari 2027, heeft dit verschillende spannende veranderingen meegebracht aan het Pokemon kaarten spel (Pokémon TGC) .
Van nieuwe soorten Pokémon tot nieuwe regels, er is veel om naar uit te kijken. Laten we de Alola-regio induiken!

Pokémon-GX

Umbreon

De grote verandering die de Pokémon TCG-wereld zoemden in de Sun & Moon-serie is de toevoeging van een gloednieuw soort Pokémon: Pokémon-GX! Net als Pokémon-EX hebben deze ongelooflijk sterke Pokémon de eigenschap om veel HP te hebben en een krachtige aanval. Ze brengen ook het risico met zich mee dat je tegenstander twee Prize-kaarten mag nemen wanneer ze worden uitgeschakeld. En net als Pokémon-EX is de GX een onderdeel van de naam van een Pokémon-GX. Dat betekent dat je vier Umbreon, vier Umbreon-EX en vier Umbreon-GX in hetzelfde deck kunt spelen! Maar het is belangrijk om op te merken dat Pokémon-GX geen Pokémon-EX zijn. Dingen die specifiek Pokémon-EX noemen, zoals Carbink’s Safeguard Ability, zijn niet van toepassing op Pokémon-GX. Dat betekent dat je een Brigette Supporter-kaart kunt gebruiken om te zoeken naar drie Basic Pokémon-GX’s en deze op je bench te plaatsen!

Een groot kenmerk van Pokémon-GX is de gloednieuwe GX attack mechanic. Deze Game Changing attacks kunnen het spel totaal veranderen (game-changing attacks),
maar je kunt er maar één tijdens een hele game gebruiken. Als je bijvoorbeeld de Chloroscythe-GX-aanval van Lurantis-GX gebruikt, draai je de GX-marker op zijn kop, om aan te geven dat je je single GX-aanval voor de game hebt gebruikt. Later in het spel kun je Decidueye-GX naar voren brengen en de uitstekende Feather Arrow Ability en Razor Leaf-aanval te gebruiken, maar je kunt de Hollow Hunt-GX-aanval niet meer  gebruiken, ook al is het een andere Pokémon. Zodra je een GX-aanval gebruikt, ‘thats it’ . Je kunt geen GX-aanvallen meer gebruiken tot je volgende spel.

Game Changing attacks

Een opmerkelijk verschil tussen Pokémon-EX en Pokémon-GX is dat Pokémon-GX in drie verschillende stadia kan bestaan:

Basic, Stage 1 of Stage 2.

(De overgrote meerderheid van Pokémon-EX zijn overigens Basic Pokémon en Mega Evolution Pokémon-EX komen met hun eigen speciale regels.) Pokémon-GX hebben dus dezelfde Evolutiefasen als normale Pokémon en volgen dezelfde regels. Als u bijvoorbeeld Torracat in het spel had, kunt u ervoor kiezen om het te laten evolueren naar Incineroar of Incineroar-GX. Hetzelfde zou gelden als je Popplio zou willen ontwikkelen met een Rare Candy Item-kaart – je zou het kunnen evolueren naar Primarina of Primarina-GX. Als het een Basic Pokémon-GX is, zoals Tauros-GX, kun je het op je bench zetten, net als een gewone basic Pokémon. Je kunt zelfs met een Basic Pokémon-GX als active Pokémon.

Alolan Pokémon

Je zult een bekende Pokémon vinden met een nieuwe look in de Pokémon TCG: uitbreiding van de Sun & Moon. Deze staan ​​bekend als Alolan Pokémon. Net als Pokémon-GX is ‘Alolan’ een onderdeel van de naam, dus je zou vier Alolan Raticate en vier Raticate in je deck mogen hebbe. Zorg ervoor dat je de “Evolves from” balk in de linkerbovenhoek van de kaart controleert als je naar Alolan Pokémon kijkt. Je zult zien dat Alolan Persian evolueert van Alolan Meowth, niet van de reguliere Meowth.

Vulpix

Sommige Alolan Pokémon hebben aanvalskosten die “lege” energiesymbolen tonen, wat betekent dat ze geen aanvalskosten hebben. Kijk bijvoorbeeld eens naar Alolan Diglett. Zelfs als Alolan Diglett geen Energy heeft, kun je nog steeds de aanval van Spelunk gebruiken. Misschien herinner je je deze ‘0-kostenaanvallen’ die hun oorsprong vonden in de Pokémon TCG: Diamond & Pearl Series, maar die zijn niet verschenen sinds de uitbreiding van Call of Legends in 2011!

Burned

Te beginnen met de Pokémon TCG: uitbreiding van de zon en de maan, de speciale conditie verbrand werkt een beetje anders. Plaats tussen de beurten 2 schadetellers op een Burned Pokémon. Vervolgens gooit de eigenaar van die Pokémon een muntje om. Als je heads bent, verwijder dan de Special Condition Burned van die Pokémon. Merk op dat deze regel van toepassing is telkens wanneer een Pokémon wordt verbrand, zelfs als deze wordt veroorzaakt door een kaart uit een eerdere uitbreiding. Dus als Vulpix van de Black & White-Dragons Exalted-uitbreiding zijn Singe-aanval gebruikt, is de nieuwe regel van toepassing. Wanneer een Pokémon is verbrand, weet je dat deze twee schadetellers tussen beurten in moeten nemen, en je kunt dienovereenkomstig plannen.

Er is genoeg te ontdekken in de Pokémon TCG: uitbreiding van Sun & Moon. Met nieuwe kaarten, nieuwe stijlen en zelfs nieuwe regels zijn dit mooie tijden met de Sun & Moon Reeks, Tot nu toe zijn er 4 reekse Verschenen:  Pokémon Sun & MoonSun & Moon Guardings Rising, Sun & Moon Burning Shadows en Sun & Moon crimson Invasion.

« Terug naar alle berichten [getsocial app="sharing_bar"]
image